Plesk Panel 12.X versiyonlarda belki de eski versiyonlarında da bu tarz problemler çıkabilir. Sorunun kaynağı şu ki;

Plesk Panel ‘den bir FTP hesabı sildiğinizde silindi olarak gözüküyor ve FTP hesaplarını listelediğinizde artık o hesabı görmüyorsunuz. Sildiğiniz aynı hesap adıyla tekrardan FTP kullanıcısı oluşturmak istediğinizde;

Kullanıcı hesabı zaten var.”  veya İngilizce Plesk Panel ‘de “User account already exists.” hatası veriyor.

Bu hatadan kurtulmak için 2 yerden de o sildiğimizi sandığımız kullanıcının artık dosyalarını da silmemiz gerekiyor.

 nano /etc/passwd 


Üstteki bu komutu uygulayarak silmiş olduğunuz kullanıcı adını aratın ve satırını bulup o satırı komple silin ve değişiklikleri kaydedip çıkın.

Ardından Plesk Panel ‘inize giriş yapın elbette admin/root yetkisi olması gerekiyor. Aşağıdaki adımları takip ediniz;

  1. Araçlar ve Ayarlar ‘a tıklayın.
  2. Veritabanı Sunucuları seçeneğine tıklayın.
  3. Veritabanı sunucunuzun satırında en sağdaki DB Webadmin logosuna tıklayıp PhpMyAdmin üzerinden sunucunuzdaki en yetkili veritabanı yönetim paneline erişmiş olacaksınız.
  4. Solda veritabanlarını görebilirsiniz, “psa” veritabanı üzerine tıklayın. Ardından tablolar gelecek bu tablolardan “sys_users” seçeneğine tıklayın.
  5. Plesk Panel ‘de silmiş olduğunuz FTP hesabının kullanıcı adını bu tablodan bulun ve o satırdaki “Sil” butonuna tıklayın.

Böylelikle sildiğinizi sandığınız FTP hesabını gerçekten silmiş olacaksınız.

Şimdi FTP hesabı ekleme kısmına gelip tekrardan eklemek istediğinizde sorunsuz bir şekilde tekrardan eklenebildiğini ve “Kullanıcı hesabı zaten var.”  veya “User account already exists.” hatasından kurtulduğunuzu göreceksiniz.