Merhaba,

Plesk Panel ile yönettiğiniz sunucunuzda mail gönderme limiti koyabilirsiniz. Bunun için aşağıdaki işlemleri takip etmeniz yeterli.


 

  1. İlk olarak Plesk Panel ‘e giriş yapın.
  2. Soldaki “Sunucu Yönetimi” menüsünün altından “Araçlar ve Ayarlar” seçeneğine tıklayın.
  3. Karşınıza sunucunuzda bulunan tüm yapılandırma ayarları gelecek. Bizim mail gönderme limiti koyabilmemize olanak sağlayan ayar “Posta Sunucusu Ayarları” seçeneğinde mevcut. “Posta Sunucusu Ayarları” seçeneğine tıklıyoruz.
  4. Ardından ayarlarınızı aşağıdaki gibi yapabilirsiniz.

plesk-mail-gonderme-limiti

Ayarları kısaca tanıtacak olursak;

  • Bir posta kutusundan giden mesajların varsayılan sınırı (saatte): Bu ayar bir mail adresinden saat başı maximum gidebilecek mail sayısını belirtir.
  • Bir etki alanında giden mesajların varsayılan sınırı (saatte): Bu ayar bir domainin altında bulunan tüm maillerin saat başı maximum gidebilecek mail sayısını belirtir. Burda kafanız karışabilir. Diyelim ki deneme.com var. Bu ayarı yaptığımızda deneme.com altındaki tüm e-mail hesaplarının toplam maximum gönderim sayısı ayarlanır. Yani mail@deneme.com ve mail2@deneme.com olduğunu düşünelim. Bu 2 mail adresinin saat başı toplam gönderebilecekleri mail sayısını belirtmiş olursunuz.
  • Bir abonelikten giden mesajların varsayılan sınırı (saatte): Bildiğiniz gibi Plesk Panel ‘de aboneler sadece 1 domaine değil 1 ‘den fazla domaine sahip olabiliyor. Yani 1 abone altında 1 site de olabilir 10 sitede olabilir. Diyelim “deneme” isimli abone var. Bu aboneye bağlı 5 adet site var. Bu 5 sitenin her birinde de 2 ‘şer adet mail adresi var. Toplamda 10 adet mail adresi oluyor yani. Dolayısıyla bu 10 adet mail adresinin saat başı maximum gönderim sayısını bu ayar sayesinde belirlemiş oluyorsunuz.