Performans.Net olarak müşterilerimizin güvenliğine önem veriyoruz. Bu yüzden bazı kısıtlamalara gitmekteyiz. Hiçbir sunucumuzda mail() fonksiyonunun çalışmasına müsaade etmemekteyiz.


WordPress kullanan müşterilerimiz mail ile ilgili işlemlerini mail() fonksiyonuyla yapmaya çalıştıklarında bazı hatalarla karşılaşacaklar. Örneğin bir iletişim formu sayfanızdan formdaki verilerin mailinize gelmesini istediğinizde hatalarla karşılaşacaksınız.

Bu gibi durumlarda çözüm yolu için şu işlemleri sırasıyla uygulayın;


1) İlk olarak https://wordpress.org/plugins/contact-form-7/ adresindeki Contact Form 7 eklentisini kurun. Otomatik olarak zaten hazır bir form oluşturuyor. WordPress menünüzün solundaki İletişim kısmından iletişim formları seçeneğine tıklayın.


2) Karşınıza gelen ekranda hazır formun kodu duruyor. Bu kodu iletişim sayfanıza kopyalayıp kaydedin.


3) Ardından http://wordpress.org/plugins/wp-mail-smtp/ bu linkteki WP Mail SMTP eklentisini kurun. Eklentinin ayarlar kısmını mail bilgilerinize göre doldurun. Dikkat etmeniz gereken noktalar “Send all WordPress emails via SMTP.” seçili olmalı. SMTP Port kısmı 587 olmalı. “No Encryption” seçili olmalı ve “Yes: Use SMTP authentication” seçili olmalı.


4) Formunuz hazır fakat test ettiğinizde hala çalışmadığını göreceksiniz. O yüzden eklentileri düzenle bölümünden Contact Form 7 ‘nin “mail.php” dosyasını düzenleme sayfasına ulaşın.


5) Karşınıza gelen kodlar arasında $headers = “From: $sender\n”; kısmını bulun.


6) Bu kodda From ‘dan sonraki iki noktayı kaldırıp kaydedin.


7) Artık iletişim formunuz sorunsuzca çalışacaktır. İlk aşamadaki gibi İletişim bölümünden iletişim formları kısmından dilediğiniz gibi formunuzu düzenleyebilirsiniz.


İşlem tamamlanmıştır.