WordPress Gibi Hazır Sistemler Sayesinde İnternet Dünyası Büyük Bir İlerleme Kaydetti. Peki Bu Siteler SEO Açısından Ne Kadar Güçlü?


WordPress, dünyanın en fazla kullanılan hazır sistemidir. En büyük rakibi ise Google ‘ın sahibi olduğu Blogspot ‘dur. Ancak WordPress Blogspot ‘dan daha fazla tercih edilmekte. Herkes biliyorki Google Blogspot ‘a SEO konusunda daha fazla güveniyor ve bu yüzden Blogspot ‘u tercih edenlerin sayısı da az değil.

Peki internet sitesi kurmayı bu kadar kolaylaştıran bu sistemler SEO açısından ne durumda? Her WordPress sitesi başarılı olabilir mi? Bu yazımızda WordPress üzerinden gideceğiz…

WordPress, uzman bir yazılım ekibi tarafından sürekli geliştirilmektedir. Buna bir de uzman WordPress kullanıcılarının verdiği öneriler, yazılımsal destekler eklenince ortaya müthiş bir platform çıkıyor. WordPress ‘i indirip kurmanız 5 dakikanızı almıyor. Ekleme yapabileceğiniz birçok eklenti, bileşen ve tema desteği var. Ve bu eklentiler, temalar sürekli geliştirilip güncellenmekte. Hal böyle olunca WordPress tercihinin ne kadar yerinde olduğunu anlayabilirsiniz.
yoast-vs-all-in-one-seo-packPeki her yönüyle bu kadar iyi olan WordPress SEO konusunda nasıl?
Wordpress ‘in eklentilerinin sürekli geliştirildiğini ve yeni eklentilerin de oluşturulduğunu söylemiştik. Peki hiç SEO eklentisi yok mu? Elbette var. Hatta en çok kullanılan eklentiler zaten SEO eklentileri.
En popüler SEO eklentilerinden bahsedecek olursak şu anda Yoast ve All in one seo pack başı çekiyor. Bunların arkasından SEO Ultimate gibi yüzlerce eklenti de var.
Ama Performans.Net ‘den bir tavsiye bekliyorsanız Yoast ve All in One Seo Pack ‘ten herhangi birini kullanmanızı tavsiye ederiz ki bu 2 eklenti de sizin işinizi görecektir. Ancak daha iyi olsun diye ikisine de eklemeyin 🙂

Bununla birlikte bu eklentiler robots.txt, xml sitemap, sosyal bağlantılarla da sitenizi SEO konusunda maximum performansa çıkarabiliyor. Aslında bu özellikler için de ayrı ayrı oluşturulmuş eklentiler mevcut fakat hepsini teker teker ekleyeceğinize bir tane sağlam ekleyin hepsini içinde barındırsın. Ayrıca Yoast ve All in one seo pack gibi birçok SEO aracını bünyesinde barındıran eklentiler sayesinde eksiksiz olarak meta etiketlerinizi girip sitenizi Google botlarına çok iyi bir şekilde tanımlatabilirsiniz.

Özet geçecek olursak 5 dakikalık bir WordPress kurulumu, 5 dakikalık bir eklenti kurulumu ile 10 dakikada Google uyumlu site oluşturabilirsiniz. Tabii asıl iş bundan sonra başlıyor olacak. İçerik oluşturmanın önemi ve içerik oluştururken nelere dikkat etmeniz gerektiği konularında da bir yazı paylaşacağız. Görüşmek üzere…