Sunucu yönetiminiz için kullandığınız cPanel‘inize Softaculous yazılımını kurmak için gerekli işlemleri makalemizde bulabilirsiniz.


Softaculous, yönetim paneliniz üzerinden hazır scriptleri otomatik olarak serverınıza kurmaya yarayan bir eklentidir. cPanel ‘inize bu eklentiyi eklemek için aşağıdaki adımları izleyin.


1) İlk olarak cPanel ‘inizin “Tweak Settings” ayar sayfasına girin. Bu sayfada “ioncube” seçeneği bulunmaktadır, seçeneğin yanındaki kutucuğa tik işareti koyup kaydedin.

cpanel-sofaculous


2) Ardından sunucunuza Putty veya benzeri bir programla SSH bağlantısı kurup aşağıdaki komutları uygulayın. SSH bağlantısı nasıl kurulur bilmiyorsanız makalemizi inceleyin.

wget -N http://files.softaculous.com/install.sh
chmod 755 install.sh
./install.sh

3) Ortalama yarım saat süren kurulumun ardından tekrardan cPanel ekranınıza gidin. Soldaki menüden “Softaculous – Instant Installs” diyerek arama yapın. Zaten kurulumdan sonra otomatik olarak gözükecektir. Bu seçeneğe tıklayıp açılan ekrandaki “Settings” bölümüne gelin.

cpanel-sofaculous-2


4) Bu ayar sayfasını aşağıdaki gibi yapılandırıp kaydedin. “Choose Language” seçeneğini “Türkçe” yapın. “Choose Protocol” seçeneğini “http://www” yapın ve “Don’t Prefill Directory Name” seçeneğinin yanındaki kutucuğa tik işareti koyup kaydı tamamlayın.

cpanel-sofaculous-3


Kurulum tamamlanmıştır.