cPanel bulunan 2 farklı sunucunuzda birinden birine web sitenizi taşımak istediğinizde bu işlemi cPanel üzerinden kolaylıkla yapabilirsiniz. Aşağıdaki işlemleri takip etmeniz yeterli.

  1. İlk olarak taşımak istediğiniz sitenizin cPanel ‘ine giriş yapın.
  2. Ardından Find kısmına “backups” yazın ve ekranda çıkan “Backups” seçeneğine tıklayın.
  3. Buradan “Partial Backups” seçeneğinin altındaki “Download a Home Directory Backup” seçeneğinin altındaki Download butonuna tıklayın. Bu işlemde cPanel hesabınızın ve web sitenizin tüm dosyalarını indirmiş olacaksınız.
  4. Ardından “Download a MySQL Database Backup” seçeneğine tıklanır. Buradan da veritabanınızı indirmiş olacaksınız.
  5. Ardından bu sunucuyla işimiz biter ve yeni sunucumuzun cPanel ‘ine girilir.
  6. Backups kısmına gelinir ve “Restore a Home Directory Backup” bölümüne dosya yedeği ve altındaki “Restore a MySQL Database” bölümüne de veritabanı yedeği upload edilir.
  7. Upload işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte MySQL Databases bölümünden yüklediğimiz veritabanını görebiliriz. Add New User kısmından yeni kullanıcı oluşturmamız gerekecek. Ardından Add User To Database bölümünden de kullanıcıyı ve veritabanını ilişkilendirip tüm izinleri vermelisiniz.
  8. İşlem bitmiştir fakat veritabanı hatası alıyorsanız sitenizin veritabanınız ile bağlantısını sağlayan dosyanın düzenlenmesi gerekebilir. Bu dosyada yer alan eski veritabanı bilgilerinizi yeni veritabanı bilgilerinizle mutlaka değiştirmelisiniz.