WHM/cPanel sunucunuzda belki de yüzlerce farklı müşteriniz bulunuyor. Ve bu müşterileriniz farklı farklı hizmetler kullanıyor. WHM/cPanel üzerinde bir ayar her hizmet için farklı derecelerde zorlu şifre oluşturma limiti koyuyor. Mesela sunucunuzda FTP oluşturulacağı zaman belli bir zorluk seviyesinde oluşturulma zorluğu şartı koşabilirsiniz ve sunucunuzda belli bir zorluk derecesine sahip FTP şifresi oluşturmayanlara FTP oluşturma engeli gelir.

Aynı şekilde sunucunuzda bir kullanıcı mail oluşturacağı zaman belli bir zorluk derecesi seviyesini geçmesini şart koşabilirsiniz. Bu ayarların hepsine ulaşmak için WHM/cPanel ‘inize root olarak giriş yapıp sol arama kısmına “Password Strength Configuration” yazıp aratın ve çıkan sonuca tıklayın.

Karşınıza aşağıdaki gibi ekran gelecek;

whm-cpanel-sifre-zorluk-derecesi-limiti

Bu ekrandan e-postalar, cPanel hesapları, FTP hesapları, MySQL kullanıcı hesapları gibi birçok hesap türü için farklı farklı şifre zorluk seviyesi limiti belirleyebilirsiniz. Ayarınızı yaptıktan sonra “Save” butonuna basıp kaydetmeniz yeterli.

Sonuç olarak ayarları ne kadar zorlaştırırsanız sunucunuzda hangi kullanıcı olursa olsun bir hesap açacağı zaman çok zor bir şifre oluşturmak zorunda kalacak. Aksi takdirde sistem kullanıcıyı “şifren çok kolay, hacklenme şansın var o yüzden bu şifreyle hesap açmana izin vermiyorum, hesap açabilmek için çok daha zor bir şifre oluşturman gerek” gibi bir uyarı verecek.