Directadmin sunucunuzda barınan kullanıcıları dilerseniz askıya alıp askıdan çıkarabilirsiniz. Askıya aldığınız kullanıcılar askıya alındıktan itibaren artık sitelerine erişemeyecek, mail alıp gönderemeyecekler, FTP hesaplarına erişemeyecekler ve Directadmin panellerine giriş yapamayacaklar.

Askıya alma sebebi genelde verdiğiniz bir hizmetin kullanıcı tarafında yaşanan problemler sebebiyle olmaktadır. Örneğin hizmet ücreti ödemesi yapılmamış olabilir veya hosting hesabında illegal işler yapıyor olabilir. Bu gibi durumlarda kullanıcıyı askıya almak ilk müdahale için çok önemli.

Directadmin üzerinden kullanıcıyı askıya almak için ilk olarak Directadmin panelinize admin düzeyinde giriş yapın.

Ardından ana sayfada bulunan “Show All Users” seçeneğine tıklayın. Karşınıza gelen kullanıcılar arasında askıya almak istediğinize tıklayın.

Ardından karşınıza gelen ekranın üst kısmında bulunan “Suspend” butonuna tıkladığınızda kullanıcı artık askıya alınmış olacak.

Not: Eğer askıya alınan bir kullanıcıyı askıdan çıkarmak isterseniz yine aynı sayfaya gelin ve “Unsuspend” butonuna tıklayın. Maximum 1 dakika içinde askıdan kalkmış olacak.