Bu makalemizde Plesk Panel 12 üzerinden sitemize nasıl SSL kurarız öğreneceğiz. Aşağıdaki adımları sırayla takip edin.

1) İlk olarak Plesk Panel ‘den SSL almak istediğimiz sitenin yönetim paneline gelinir ve “Sitelerinizi Emniyete Alın” seçeneğine tıklanır. Karşınıza gelen ekranda “SSL Sertifikası Ekleyin” butonuna tıklanır.

2) Karşınıza gelen ekrandaki form uygun şekilde doldurulur ve “Talep Et” butonuna tıklanır.

3)Sitelerinizi Emniyete Alın” kısmına tekrar gelinir ve burada oluşturmuş olduğunuz SSL sertifikasına tıklanır. Karşınıza gelen sayfanın aşağısında oluşturulmuş olan CSR kodu bulunur ve kopyalanır.

4) Performans.Net müşteri paneline giriş yapılır, soldaki menüden “Hizmetlerim” seçeneğine tıklanır. Karşınıza gelen seçeneklerden, sipariş vermiş olduğunuz SSL siparişinin “Yönet” butonuna tıklanır.

5) Ardından “Şimdi Yapılandır” butonuna tıklanır ve karşınıza gelen forma CSR kodu kopyalanıp uygun yerler doldurularak, form SSL firmasına gönderilir.

6) SSL firması mail adresinize mail gönderir. İlk mailde sizi aksiliklere karşı uyarır, mesela mailinizin çalışıp çalışmadığını ve MX kayıtlarınızın doğru olduğundan emin olmanızı aksi takdirde mailin size ulaşmayacağını ve mail servisiniz düzelse bile bir sonraki mail gönderim süresinin uzun olabileceğinden bahseder. Burada anlamanız gereken şey SSL firmasının size rahatlıkla mail gönderebiliyor olmasıdır, bu aşamaya kadar doldurduğunuz formlarda belirtmiş olduğunuz mail adresinize erişiminizin olduğuna dikkat edin.

7) SSL firması size 2. mailde onay linki gönderir. O linke tıklayın. Ardından 3. mailde de size sertifikayı göndermiş olur. O mailde bulunan kodu alıp tekrardan “Sitelerinizi Emniyete Alın” kısmındaki SSL sertikanızı seçip karşınıza gelen sayfanın uygun yerine yapıştırıp kaydedin.

8) SSL sertifikası yüklemek istediğinz mail adresinin barındırma ayarları kısmına gelip “SSL Desteği” kısmını aktif edin ve Sertika kısmından SSL sertifikanızı seçip kaydedin.


İşlem tamamlanmıştır.