Merhaba,

Bu makalemizde sizlere Performans.Net ‘e özel bir hizmetten bahsedeceğiz. Bazı zamanlar herhangi bir web sitesinin veya mail sunucularının DNS, nameserver ve diğer özelliklerinin çalışma durumunu kontrol edebilirsiniz. Bu gibi durumlar için hazırladığımız https://www.performans.net/dns linkinde bulunan alandan dilediğiniz web site veya sunucunun ayrıntılı analizini yapabilirsiniz.

Örneğin google.com ‘un analizini yapmak istersek ilk olarak https://www.performans.net/dns linkine gideceğiz. Ardından “Lütfen Bir Domain Yazın” bölümüne google.com yazıp “Test Et” butonuna tıklayacağız.

Ardından google.com ‘a ait analiz sonuçları karşımıza gelecek. Bu analizin içeriğinden bahsedecek olursak;

A Record, isim sunucuları, NS/IP A Record doğrulaması, domainin tescil ve bitiş gibi genel istatistikleri, SOA serial sorgulaması, SOA refresh kontrolü, MX kaydı sorgulama ve MX IP sorgulama, DNS TXT kaydının içeriğinin bulunup bulunmadığı ve akabinde varsa bu kaydı göstermek.

Herhangi bir site için yukarıdaki özelliklerden bazılarını veya hepsini öğrenmek istiyorsanız “https://www.performans.net/dns” adresinden kolaylıkla öğrenebilirsiniz.