Merhaba,

Bu makalemizde Directadmin kullandığınız serverınızdaki site veya sitelerinizi farklı bir Directadmin sunucusuna nasıl transfer(migration) edeceğiniz anlatacağız.



İlk olarak eski serverınızın Directadmin paneline giriş yapın. Ana sayfada “Admin Tools” menüsünden “Admin Backup/Transfer” seçeneğine tıklayın.

directadminden-directadmine-migration


Ardından karşınıza çıkan sayfanın “Create Backup” kısmı aşağıdaki gibi olacak. Solda hangi site ve kullanıcıları taşımak istiyorsanız onları seçeceksiniz. Step 2 kısmında “Now” yapın. Step 3 kısmında yeni serverınızın bilgilerini girin. Remote Path kısmı ise yeni serverınızın hangi dizinine transfer edilecek onu ayarlayacaksınız. Step 4 ‘dekilerin hepsi seçili olacak tercihinize kalmış ve son olarak “Submit” butonuna tıklıyorsunuz.

directadminden-directadmine-migration-2


Migration işleminin tamamlanma sürecini bu sayfadan izleyebilirsiniz. Zaten işlem tamamlanınca Directadmin ‘de kayıtlı mail adresinize backup tamamlandı uyarısı gelecek. Backup tamamlandıktan sonra sırada yeni serverda bu backupları açmak var. Yani şu ana kadar eski serverdaki verileri sıkıştırıp yeni servera gönderdik. Şimdi de yeni servera girip bu sıkıştırılmış verileri açıp yeni serverımızdaki Directadmin ‘e uyumlu hale gelmesini sağlayacağız. Bunun için yeni serverınızın Directadmin paneline giriş yapın. Aynı şekilde Admin Tools menüsünden Admin Backup/Transfer seçeneğine tıklayın. Karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecek. “Restore Backup” kısmı sayfanın aşağısındadır. Oraya inin ve Step 1 kısmında “Local” seçeneğini seçip “Update Files” butonuna basın. Step 2 kısmında “Use the IP from the list:” seçin ve listeden yeni IP adresinizi seçin. Ardından son aşamada Step 3 ‘te transfer ettiğiniz backup verilerini göreceksiniz. Hepsini seçip “Submit” butonuna tıklayın.

directadminden-directadmine-migration-3



İşlem tamamlanmıştır. Bu aşamadan sonra yeni serverınızdaki Directadmin bu yedekleri açıp kendine göre uyarlayacak. Sonra size mail gelecek veya Directadmin mesaj sisteminden restorasyonun tamamlandığına dair mesaj göreceksiniz. Zaten Directadmin ‘in kullanıcıları listele gibi seçeneklerine tıklayarak sitelerinizin gelip gelmediğini görebilirsiniz.