Bu makalemizde hazır forum yazılımı olan MyBB ‘yi kurmayı öğreneceğiz. Anlatımı resimli olarak yapacağız ve kurulumun da Türkçe olması en acemi kişinin bile rahatlıkla MyBB kurabilmesine olanak sağlamakta.


İlk olarak MyBB dosyaları indir yazısına tıklayarak gerekli MyBB dosyalarını indiriyoruz ve FTP ‘ye atıyoruz.

Ardından siteniz.com/forum veya direkt siteniz.com olarak ziyaret ediyorsunuz. Burada herhangi biri olabilir, ikisini de deneyin. Ardından karşınıza aşağıdaki ilk kurulum aşaması gelecek.


mybb-kurulumu-1

Bu ilk aşamayı “İleri” butonuna tıklayarak geçiyoruz.


mybb-kurulumu-2

Bu 2. aşamayı da “İleri” butonuna tıklayarak geçiyoruz.


mybb-kurulumu-3

3. Aşamada size sunucunuzun MyBB kurulumu için gerekli ihtiyaçları karşılayıp karşılamadığını belirten uyarı penceresi gelecek. Gerekli dosyaların yazma izinleri ayarladıysanız büyük ihtimalle bu resimdeki gibi hiçbir hata görmeyeceksiniz. Burayı da “İleri” butonuna tıklayarak geçiyoruz.


mybb-kurulumu-4

Bu kısımda forumunuz için oluşturduğunuz veritabanının bilgilerini gireceksiniz. Bildiğiniz gibi MyBB kurmadan önce ilk olarak veritabanı oluşturmanız gerekiyor. Sonrasında “İleri” butonuna tıklıyoruz.


mybb-kurulumu-5

Karşınıza yukarıdaki uyarı mesajları gelecek. Bu veritabanınız ile stabil ve doğru iletişim kurulduğunun işareti. Hata alıyorsanız veritabanı bilgilerinizi ve veritabanınızın boyutunu kontrol edin. Ardından “İleri” butonuna tıklıyoruz.


mybb-kurulumu-6

Bu ekranı da “İleri” butonuna tıklayıp geçiyoruz.


mybb-kurulumu-7

Bu kısmı da “İleri” butonuna tıklayıp geçiyoruz.


mybb-kurulumu-8

Bu kısımda forumunuzun başlığını, e-mail adresinizi vs. girip “İleri” butonuna tıklıyorsunuz.


mybb-kurulumu-9

Ve son olarak yukarıdaki resimde de gördüğünüz üzere forumunuzun ilk yönetici hesabını oluşturmanız gerekiyor. Gerekli bilgilerinizi girip “İleri” butonuna tıkladığınız takdirde kurulum bitmiş ve forumunuz açılmış olacak.

Hayırlı olsun 😉