Merhaba,

Performans.Net olarak müşterilerimize yönelik sorun çözümlerine devam ediyoruz. Çok sık karşılaşılan bir problemden bahsedeceğiz bu makalemizde. Birçoğunuz web sitelerini WordPress tabanlı oluşturmakta. Bazı zamanlar geliyor ki WordPress şifremizi unutabiliyoruz. Bu tarz durumlarda WordPress ‘in “Şifremi Unuttum” seçeneğinden sıfırlamaya kalkıyoruz ve çoğu zaman şifremiz gelmeyebiliyor. Bu sorunla karşılaştığınızda basit bir yolla şifrenizi elde edebilirsiniz.


phpmyadmin-wordpress-sifre-degistirme-1

Karşınıza hata olarak yukarıdaki gibi hata gelecektir. Şimdi sırasıyla aşağıdaki işlemleri uygulayın.


1) İlk olarak şu adrese gidin > http://7thspace.com/webmaster_tools/online_md5_encoder.html ve ardından kutucuğa şifrenizi yazıp Encode String ‘e tıklayın. Bu şekilde yeni şifrenizin MD5 halini almış olursunuz.

phpmyadmin-wordpress-sifre-degistirme-2


2) Şimdi bu MD5 ‘e çevrilmiş halini kopyalayın ve PHPMyAdmin ‘den veritabanınıza giriş yapın. Veritabanınıza sağ bölümden tıklayın. Akabinde “wp_users” tablosuna tıklayın. Bu tabloda yer alan kullanıcılardan, yönetici yani admin olan hesabı düzenlemek için üzerine tıklayın. Karşınıza aşağıdaki gibi ekran gelecek. Biz sadece şifrenin değiştirileceği alanı gösteriyoruz. Burada “user_pass” satırının 2 yanında bulunan boşluğa ilk aşamada kopyaladığınız MD5 ‘i yapıştırın ve en altta bulunan “Git” butonuna tıklayıp kaydedin.

phpmyadmin-wordpress-sifre-degistirme-3



Bu aşamadan sonra WordPress ‘inizin giriş sayfasına gidip, yeni şifreniz ile sorunsuzca giriş yapabilirsiniz.