Merhaba,

Bu makalemizde ping servislerinin ne olduğunu, ne işe yaradığını ve WordPress sitelerde nasıl kullanıldığını anlatacağız.


Ping servisleri en net tanımıyla sitenizde olan bir güncellemeyi arama motorlarına hızlı bir şekilde iletir. Kullanım amacı bakımından hızlı index almayı sağlar. Eğer bir içerik paylaştığınızda, arama motorları indexlemeden önce başka bir site kopyalayıp o site indexlenirse içeriğiniz boşa gitmiş olacaktır. Zira bu duruma karşılık çalınan içeriğinizi hala sitenizde bulundurursanız bu kez Google tarafından hırsız/kopyacı muamelesi görebilirsiniz.

Ping servisleri işte bu olumsuzluklara çözüm olmak ve sitelerin hızlı indexlenerek internet dünyasında güncel kalması için kullanılmakta.

WordPress Sitelerde Ping Servisi Kullanımı

Eğer WordPress tabanlı bir siteye sahipseniz çok basit bir şekilde ping servislerinden faydalanabilirsiniz. WordPress ‘in kendi özelliği olan ping servisi ayarına ulaşmak için;

  • WordPress sitenizin yönetim paneline giriş yapın.
  • Sol bölümden “Ayarlar” seçeneğine tıklayın.
  • Alt menüsü olan “Yazma” seçeneğine tıklayın.
  • Yazma Ayarları sayfasının en altında “Servisleri Güncelle” bölümü var. İşte oradaki kutucuğa ping servislerini yazıp “Değişiklikleri Kaydet” butonuna tıklayın.

wordpress-ping

İşlem tamamlanmıştır. Bundan sonra eklediğiniz içerikler otomatik olarak eklemiş olduğunuz ping servislerine iletilecek ve bu şekilde daha hızlı index almanız sağlanacak. Elbette bu iş sitenizi çok hızlı indexlemeyi garanti etmez. Bu tamamen arama motorlarının robotlarına kalmış bir durumdur. Bu işlemi yaparak tüm imkanlarınızı kullanıyormuş gibi düşünebilirsiniz.